Vollegrond

Achtergrond

Prijzen witlof variëren flink

De prijs van witlof kenmerkt zich de afgelopen maand door fluctuaties. Sinds 10 april is het algemene prijsniveau wel enigszins verbeterd.

Het patroon in de prijsvorming bij BelOrta en ZON fruit & vegetables is hetzelfde, maar het prijsniveau is duidelijk anders. Op 5 april wordt bij BelOrta 42 en bij ZON 32 cent geklokt voor de sortering Kort Grof. De trend van de prijszetting tot half april is een min of meer opgaande lijn. Op 18 april, net voor Pasen bereikt de prijs bij BelOrta zijn piek bereikt: € 1,11. De piek bij ZON is op 17 april met 74 cent. Vervolgens daalt de prijs bij BelOrta op 25 april naar 64 cent en bij ZON naar 38 cent op 26 april. Op 29 april noteert BelOrta 98 cent en ZON 60 cent.

Als de prijstrend van de afgelopen 2 jaar eveneens voor dit jaar geldt, zal de prijs de komende 2 weken verder verbeteren.

REO Veiling

Op REO Veiling lag de prijs voor Kort Grof 27 lange tijd rond 40 cent. Ook daar is vanaf 10 april sprake van een opgaande lijn, tot 84 cent op 17 april. Net na Pasen zakt de prijs naar 56 cent om vervolgens weer op te krabbelen richting 88 cent op 24 april. Op 29 april is de prijs bij REO 76 cent.

Voor de sortering Kort Grof 33 wordt over het algemeen net iets meer betaald. De piek op 17 april zit op € 1,06. Op 22 april is de prijs 78 cent en op 29 april 82 cent.

The Greenery

Bij The Greenery liggen de prijzen voor Witlof Grof sinds 10 april grofweg tussen 34 en 55 cent. Op 30 april wordt met 66 cent voor het eerst sinds 25 maart weer meer dan 60 cent betaald. In maart was de prijs bij The Greenery over het algemeen juist beter dan die bij REO en BelOrta.

Prijzen witlof in de supermarkt

Bij Albert Heijn is witlof in een verpakking van 4 stuks deze week in de bonus voor 99 cent in plaats van € 1,39. Voor het eerst heeft Albert Heijn ook bij witlof ‘buitenbeentjes’, die kosten € 1,69 per kilo.

Bij Jumbo geldt voor witlof nog steeds ‘altijd lage prijs’ van 85 cent voor 500 gram. Een verpakking van 4 stuks fijn witlof kost bij Jumbo € 1,59.

Plus noemt de actie ‘laagblijvers’ en rekent voor 500 gram nog steeds 89 cent. Verpakt kost een zak witlof van 500 gram deze week 99 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.