Vollegrond

Achtergrond

Peenmarkt loopt vlotter vlak voor Pasen

De wasserijbedrijven in de peensector hebben zoals altijd in de weken vlak voor Pasen goed werk en kunnen de verkoopprijzen iets hoger zetten.

De telersprijs van peen is feitelijk onveranderd, al is de stemming van rustig veranderd in prijshoudend. Gewassen product gaat vooral naar Oost-Europa. Duitsland raakt als afnemer van Nederlandse bewaarpeen wat buiten beeld, de retail wil er al nieuwe oogst uit Zuid-Europa en Israël.

Aanbod droogt op

In Nederland begint het aanbod overigens wat op te drogen. Heel veel telers hebben al zaken gedaan. Biologische peen verdwijnt momenteel meer en meer uit het reguliere circuit, dat deze partijen wel kan opnemen. De prijzen voor biopeen zakken, doordat er ruim aanbod is en de voornaamste bestemming Duitsland overstapt op nieuwe oogst uit Israël.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.