Vollegrond

Achtergrond

Markt: Peenhandel loopt vlot, stemming prijshoudend

De handel in peen loopt in de week voor Pasen lekker door, in lijn met het gebruikelijke beeld.

De wasserijen hebben drukke dagen gehad. Er is vooral vraag uit Duitsland, de verwerking in België is voorlopig even ingedekt met voorraad. Goede kwaliteit is goed te verkopen, tegen een doorsnee telersprijs van € 30 tot € 32. Grove peen is niet voor handen. Emmeloord verhoogde de noteringen met € 1,50 per 100 kilo. Veel wordt er niet verkocht voor levering op termijn, het gaat vooral om daghandel. Na Pasen zal de markt dus waarschijnlijk voortkabbelen. Het prijsniveau is redelijk stabiel. De prijs van biologische peen is blijven steken rond het niveau dat voor gewone peen wordt betaald. Partijen die in het gangbare ‘circuit’ zijn verkocht werden goed opgenomen.

Na Pasen gaat aanvoer van nieuwe oogst peen uit Israël en Zuid-Europa meer greep op de markt krijgen.

Prognose: prijs zakt iets.

Of registreer je om te kunnen reageren.