Vollegrond

Achtergrond 1 reactie

Ook laatste peen wordt goed verkocht

De peennoteringen blijven deze week hangen op € 27 tot 33 per 100 kilo in de rustig voortkabbelende markt.

Prima prijzen doordat er in heel Europa minder was geoogst na het droge groeiseizoen 2018. Er is aanbod van andere landen, maar de Nederlandse peen raakt wel op. Middenmeer noteert deze week daarom niet meer. Logisch is het om te redeneren dat degene met peen zich geen zorgen hoeft te maken over de afzetkansen. Mits de kwaliteit van het product goed blijft.

Dat laatste is de reden dat voor biopeen deze week opnieuw minder wordt betaald. De kwaliteit gaat achteruit en dat drukt de prijzen naar € 33 tot € 39 deze week in Emmeloord. Dat is € 4,50 minder dan de week ervoor.

Prognose: markt blijft rustig.

Eén reactie

  • Coert Lamers

    Er staat een grafiek van witlof onder?

Of registreer je om te kunnen reageren.