Vollegrond

Achtergrond

Markt: Handel in vrije peen is nihil

De handel in de peenmarkt blijft rustig.

In de Flevopolder wordt voor overzeese bestemmingen peen gespoeld. Europese landen zijn niet aan de markt voor vrije peen, want deze exportmarkten hebben voldoende aan de eigen teelt. Er wordt krap aan € 10 per 100 kilo betaald voor B-peen.

In het Zuidwesten loopt het iets vlotter. Belgische spoelerijen nemen veel contractpeen af en af en toe gaat een partij grove vrije B-peen mee. De prijs van € 10 staat daardoor in het Zuidwesten wat steviger dan in de Flevopolder.

Stug rooiwerk

Het rooiwerk gaat met horten en stoten tussen de buien door. Ook zijn er in de Flevopolder wat partijen met ringrot en puntrot door de nattigheid. In het Zuidwesten is de kwaliteit prima.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.