Vollegrond

Achtergrond

Markt: Gemiddelde groentenprijzen na zwakkere week

Het prijsoverzicht van Belgische veilingen laat voor seizoensgroenten geen echte zwaktes zien, op misschien spruiten na.

De spruitenprijs over week 46 lag bij Belgische veilingen op € 0,91 per kilo, een verzwakking ten opzichte van week 45 toen nog gemiddeld € 1,29 werd uitbetaald. Met de weekprijs van € 0,91 zit spruiten dit jaar op de derde plek in een vergelijking van weekprijzen over vier jaren. Alleen in 2018 was met € 0,86 de spruitenprijs zwakker in die week.

Witlofprijs omhoog

De witlofprijs wist verder op te kruipen naar € 2,11, 10 cent meer dan vorige week. De afgelopen vier jaar reikte de witlofprijs drie keer tot boven het niveau van € 2,00 per kilo, waardoor de huidige middenprijs geen ongewone is.

Prijsvorming tomaten

Het glasgroenteseizoen is voorbij. Dat is voor tomaten niet het geval. Hier is de prijsvorming gelijkmatig als we het vergelijken met voorgaande jaren in dezelfde week. In vergelijking met week 45 is er een verzwakking. Toen lag de prijs nog op € 1,06.

Prijzen voor prei en sla op de Belgische veilingen liggen op een gemiddeld niveau over vier jaar bezien, al gold voor beide producten een verzwakking van de afzet in week 46.

Klik hier voor actuele prijzen voor prei, tomaat, witlof.

Of registreer je om te kunnen reageren.