Vollegrond

Achtergrond

Markt: Nederland vult gaten in Duitse bloemkoolproductie

De verkoop van Nederlandse bloemkool op de Duitse groothandelsmarkten is fragmentarisch. Dit jaar is er vanaf begin september, op één week na, wel sprake van Nederlands product om de tekorten aan te vullen.

Gezien het aanvullende karakter van Nederlandse bloemkool op de Duitse groothandelsmarkten is het logisch dat de prijzen iets hoger liggen dan die van Duitse bloemkool. Voor bloemkool uit België wordt structureel een betere prijs betaald dan voor Duitse en Nederlandse bloemkool. Het verschil kan enkele centen bedragen, maar kan ook oplopen naar 15 tot 20 cent.


  • Bron: BLE

    Bron: BLE

  • Bron: BLE

    Bron: BLE

  • Bron: BLE

    Bron: BLE

Continue handel Belgische bloemkool

Op een enkele week na wordt er in ieder geval vanaf half augustus ook altijd wel Belgische bloemkool op de Duitse groothandelsmarkten verhandeld, blijkt uit het marktoverzicht dat het Duitse marktbureau BLE (Bundelsanstalt für Landwirtschaft und Ernährung) deze week publiceerde. Bij Nederlandse bloemkool is de laatste jaren in de weken 34 tot en met 43 eerder sprake van fragmentarische verkoop, hoewel er dit jaar vanaf week 36 (begin september) – met uitzondering van week 38 – wel (aanvullend) Nederlandse bloemkool verhandeld werd.

Of registreer je om te kunnen reageren.