Vollegrond

Achtergrond

Stabiele peenprijzen bij tamme handel

De beurs in Emmeloord noteert deze week gelijk voor B-peen op € 24 tot € 28 per 100 kilo.

De partijen die verkocht worden voor beursnoteringen zijn de wat mindere partijen. De handel in peen blijft mede daardoor tam, voornamelijk omdat telers hogere prijzen vragen voor goede kwaliteit dan spoelerijen willen betalen. De vraagprijs kan niet worden doorberekend naar afnemers, mede daardoor blijven spoelerijen langer eigen voorraad draaien.

Bio-peenprijs stabiel hoog

Bij gangbare peen zijn de telers afwachtend en voor de bio-peen zijn juist de afnemers afwachtend. Dat komt omdat het prijsniveau voor bio-peen al weken relatief hoog tussen € 60 en € 65 per 100 kilo zit.

Prognose: weinig handel; stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.