Doorgaan naar artikel

Markt: Beperkte aanvoer dure rabarber

Met zo’n € 4,5 tot ruim € 6 voor de klok (40/20 XR1, veiling ZON), doet rabarber het niet verkeerd.

Daar staat tegenover dat de volumes nog klein zijn, wat niet vreemd is in deze periode. De opleving is enkele weken aan de gang, vanaf het begin van dit jaar. Het is de voortzetting van een oplopende prijs vanaf de laatste 10 dagen van 2018.

Opmerkelijk hoog prijsniveau

Op 21 december kwam de gemiddelde klokprijs op zo/n € 4,50. Op 31 december was dat opgelopen tot gemiddeld zo’n € 5,50. Als al opgemerkt ging dit hand in hand met kleine volumes, geeft een bron nadrukkelijk aan. Hij geeft ook aan dat het prijsniveau in de afgelopen weken opmerkelijk hoog was.

Lees verder onder de grafiek.

Groot aandeel naar Verenigd Koninkrijk

Een behoorlijk aandeel van de nu geproduceerde (forceer)rabarber gaat naar het Verenigd Koninkrijk. Rond 20 december sloten hier veel pakstations voor enkele weken, met een negatief effect op de vraag en dus op de prijs. Dit jaar bleef dit effect uit. Vorig jaar rond deze tijd varieerde de middenprijs tussen de € 2 en € 4. Bij supermarkten als AH, Plus en Jumbo is het product nog niet in beeld. Klanten van deze ketens zijn vooralsnog aangewezen op rabarber uit een potje.

Prognose: voortzetting huidig niveau.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin