Vollegrond

Achtergrond

Markt: broccoli schaars in Duitsland

Sinds half augustus zijn de gevolgen van de hitte en droogte in Duitsland goed merkbaar in de teelt van broccoli. Door de schaarste aan broccoli stijgen de prijzen flink.

Tot half augustus was het aanbod aan broccoli marktconform en in balans met de vraag naar broccoli. Sinds half augustus, maar in deze week nog in versterkte mate, neemt de beschikbaarheid van Duitse broccoli aanmerkelijk af en is sprake van een tekort, meldt het Duitse marktbureau AMI.

Onvoldoende broccoli in de schappen

Voor de reeds geplande acties in supermarkten is eigenlijk onvoldoende broccoli voorhanden. De prijs voor broccoli is voor de consument, ondanks de acties, redelijk hoog, omdat de handelsprijzen door het krappe aanbod flink gestegen zijn.

Te weinig broccoli in heel Europa

Van een snelle verandering in de huidige marktsituatie is voorlopig geen sprake, want het tekort aan broccoli opvullen door broccoli te importeren is op dit moment niet mogelijk. Immers, in heel Zuid-, Midden- en West-Europa is momenteel te weinig broccoli beschikbaar.

Groothandelsprijzen in Duitsland gestegen

Op de Duitse groothandelsmarkten werd volgens gegevens van AMI in week 32 gemiddeld € 1,48 per kilo voor broccoli betaald. Deze week 34 is dat gestegen naar € 2,08 per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.