Vollegrond

Achtergrond

Markt: IJsbergsla aardig geprijsd

Vergeleken met vorig voorjaar is de prijs voor ijsbergsla aanzienlijk beter, in de hand gewerkt door goed weer. Veel telers liggen daardoor voor op het oogstschema.

De verschillende handelshuizen noemen prijzen voor 10 kroppen ijsbergsla in een doos van € 3,75 tot € 4,00 per doos. Per krop komt dat neer op 30 tot 40 cent. Een enkele teler noemt een stukprijs van 25 cent.

Het neemt niet weg dat de prijzen wat onder druk komen te staan, door het toenemend aanbod her en der in Europa. Daarbij valt op dat er tegen het eind van de week meer druk op de prijs komt, merkt een verkoper op. Maandag en dinsdag gaat het doorgaans nog wel, maar donderdag en vrijdag worden handelshuizen wat zenuwachtiger. De vraag is of dat volgende week ook nodig zal zijn.

Warm weer zorgt voor snelle afrijping ijsbergsla

Diverse telers rekenen op een afname van de hoeveelheid sla die ze kunnen aanbieden: door het warme weer in de voorbije weken ging de afrijping aanzienlijk sneller dan verwacht, waardoor er zich een dip in de hoeveelheid oogstrijpe sla aandient. Albert Heijn vraagt € 1,29 voor een krop, Jumbo biedt 3 kroppen aan voor € 2,00.

Prognose: prijs blijft stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.