Vollegrond

Achtergrond

Goede peen is schaars; hogere prijzen

De peenhandel blijft deze week vlot doorlopen. De vraag is goed.

De notering voor B-peen blijft gelijk op € 25 tot € 35 per 100 kilo. Voor schalenpeen stijgt de notering op de beurs in Emmeloord met € 1,50 naar € 27 tot € 37 per 100 kilo. Dat is de hoogste notering sinds mei 2015. In mei 2009 bereikte de notering voor schalenpeen een recordprijs van € 48 op de beurs in Emmeloord.

Goede peen is schaars

Goede partijen peen zijn schaars en afnemers dekken zich in. De verwachting is dat Duitse afnemers vanaf de tweede week in mei overschakelen uit peen uit Zuid-Europa. Dat kan betekenen dat voor de omschakeling voorraden worden aangevuld.

Kwalitatief zijn de verschillen heel erg groot. De bandbreedte zit tussen € 50 tot € 250 per kist, afhankelijk van kwaliteit, grofte en kilo’s.

Prognose: stijgende peenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.