Vollegrond

Achtergrond laatste update:29 mrt 2018

Veel Spaanse ijsbergsla tegen lage prijzen

Op de Duitse groothandelsmarkten is Spaanse ijsbergsla goedkoop. Dat komt door de grote beschikbaarheid.

Actieweken

8 Duitse supermarkten hebben actieweken met ijsbergsla. De consument betaalt 49 tot 59 cent per bol. Die prijzen leiden tot een stijging van de verkoop van ijsbergsla. Die verliep al vlot dankzij de gunstige prijsstelling als gevolg van de niet al te hoge inkoopsprijzen sinds half maart.

Constant prijsniveau

Ook op de korte termijn zal er weinig veranderen aan het aanbod van ijsbergsla uit Spanje. Dat betekent dat het prijsniveau met Pasen in het vooruitzicht weinig zal veranderen.

Prijzen Nederlandse supermarkten

Bij Albert Heijn kost ijsbergsla deze week 99 cent per bol. Jumbo vraagt € 1,09 voor Spaanse ijsbergsla. Plus rekent zelfs € 1,19, net zoals Jan Linders. Ook bij Jan Linders gaat het om Spaanse ijsbergsla.

Of registreer je om te kunnen reageren.