Vollegrond

Achtergrond

Markt: rustige peenmarkt met stabiele prijzen

De peenmarkt is tam. Dankzij het tamelijk zachte weer zonder vorst kan nog peen worden gerooid.

Dat is in Nederland onderhand wel voorbij, in België is de oogst voor opslag in de koeling op zijn eind en wordt er eigenlijk alleen nog gerooid voor directe leveringen. België is wat later omdat men er lang moest wachten op voldoende water om de peen überhaupt uit de grond te kunnen halen. Duitsland is ook vrijwel klaar.

Niet veel vraag

Al met al is er nu nog niet veel vraag naar Nederlandse peen voor export, de spoelactiviteiten zijn minimaal. Bijgevolg is de grove sortering nog steeds heel slecht verkrijgbaar. De telersprijs zal binnenkort stijgen, omdat opslagkosten worden doorberekend.

Prognose: lichte prijsstijging

Of registreer je om te kunnen reageren.