Vollegrond

Achtergrond

Peenprijzen kruipen voorzichtig omhoog

De vraag naar peen komt wat meer vanuit verschillende landen, waardoor de stemming vriendelijker aanvoelt.

Oost-Europese landen kopen daadwerkelijk meer peen in. De prijs voor fijne schalenpeen ligt rond € 13 per 100 kilo. Voor goede partijen kruipen de prijzen door de vraag wat omhoog. De schalenpeennotering in Emmeloord plust met € 0,50 naar € 10 tot € 14. De B-peennotering is met € 9 tot € 11 stabiel.

Lagere prijzen voor mindere partijen

Prijzen voor mindere partijen uit de bewaring liggen lager. Hele slechte partijen gaan voor € 4 per 100 kilo weg. Deze partijen vallen niet binnen de voorwaarden van de noteringscommissie, omdat er te weinig kilo’s in de kist zitten.

Er wordt nog steeds af land gerooid in Zeeland en ook in de Flevopolder is deze week nog wat peen gerooid. Dat zijn veelal grover vallende partijen.

Prognose: rustige stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.