Vollegrond

Achtergrond

Peenhandel voorzichtig met aankopen

De peenmarkt is vrij stabiel. Het afgelopen seizoen heeft toch wat sporen nagelaten, waardoor de markt wat voorzichtiger is.

Koelhuizen kochten andere jaren rond deze tijd meer peen aan dan dit jaar. Koelhuisprijzen liggen vaak iets boven de markt, waardoor de prijzen konden aantrekken. De kwaliteit is prima, ondanks toch wat percelen last hebben van nattigheid.

Voor directe verwerking wordt B-peen verkocht rond € 8 per 100 kilo. De prijzen van bewaarpeen liggen iets hoger, op € 8,50 per 100 kilo. Voor C-peen van goede kwaliteit wordt € 7 tot € 8 cent betaald in het zuiden van Nederland. De beurs in Middenmeer start de notering voor C-/D-peen met € 4 tot € 5,50 per 100 kilo voor veldgewas, directe levering. De notering komt deze week deels tot stand met omgerekende hectareprijzen.

Prognose: rustige markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.