Vollegrond

Achtergrond

Peenhandel blijft op laag pitje

De vraag naar peen was deze week iets minder, waardoor de export op dezelfde voet doorloopt.

België en Duitsland kopen wat veldgewas, maar extra vraag komt niet los. De stemming is rustig met lage prijzen, van € 10 per 100 kilo en lager voor vroege peen.

In de polder zijn telers nog niet al te vlot met rooien, deels omdat in Limburg nog voldoende zit. Belangrijkste reden is dat de vraag er niet is. Daarbij kan de peen nog wel wat langer in de grond blijven.

Peen nog afgenomen voor veevoer

Er wordt ook nog wat gereden in bewaarpeen, voor landen zoals Afrika en Oost-Europa. Voor veevoer wordt ook nog steeds peen afgenomen, al is het gros van de partijen die moeten worden geruimd wel weg, zodat de koelingen uit kunnen.

Prognose: rustige stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.