Vollegrond

Achtergrond

Telers verkopen bewaarpeen minder snel

De handel in peen blijft deze week vrij rustig voor de tijd van het jaar. Prijzen zijn stabiel.

De beurs in Emmeloord noteert voor B-peen geschikt voor bewaring 50 cent hoger op € 7 tot € 8 per 100 kilo. Telers verwachten toch wat kwaliteitsverlies, waardoor niet makkelijk wordt verkocht. Voor B-peen directe levering wordt gelijk genoteerd op € 6 tot € 8.

De oogst voor bewaarpeen is deze week begonnen, zowel voor biologische als gangbare peen. Hier en daar zorgt de neerslag van afgelopen periode voor wat vertraging. Ook zitten er wat rotte punten in sommige partijen, waardoor deze niet in aanmerking komen voor bewaring en voor kleine prijzen (€ 5 tot € 6 per 100 kilo) worden aangeboden.

Prognose: rustige handel.

Of registreer je om te kunnen reageren.