Vollegrond

Achtergrond

Emmeloord start B-peennotering met € 8

De beurs in Emmeloord start de notering voor B-peen af land met € 6 tot € 8 per 100 kilo voor directe levering.

Voor B-peen af land geschikt voor bewaring start de notering met € 7 tot € 8 per 100 kilo. Dat is € 1 lager dan vorig jaar toen startte de notering begin oktober met € 8 tot € 9 per 100 kilo.

De prijzen zijn al weken behoorlijk stabiel en die tendens houdt de markt deze week vast. Fijnere bewaarpeen van bewaargeschikte grond komt uit de kop van Noord-Holland en wordt goed gevraagd. De startnotering op de beurs in Emmeloord voor schalenpeen begint het seizoen daardoor wat hoger dan B-peen met € 8 tot € 9 per 100 kilo.

Er komen wel wat problemen voor, zoals puntrot, door het natte weer. In het Zuiden is minder regen gevallen en staat de peen er beter voor. De opbrengsten lijken goed, maar door de problemen verwachten verwerkers minder netto-kilo’s dan vorig jaar. Vorig jaar kwam de peen kwalitatief goed van het land.

Prognose: rustige stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.