Vollegrond

Achtergrond laatste update:9 jun 2016

Noodweer zorgt voor miljoenenschade in land- en tuinbouw

De landbouw heeft door het noodweer vorige en deze week mogelijk miljoenen schade opgelopen. Dat blijkt uit een rondgang langs verzekeraars.

Interpolis Agro kreeg ruim 200 meldingen binnen van onder meer bliksemschade, overgelopen goten van kassen, windschade en een beperkt aantal hagelschades. Volgens een woordvoerder houdt de maatschappij rekening met een totale schade van €1 miljoen.

Ondergelopen percelen niet altijd gedekt

De schades vonden met name plaats in Noord- en Midden-Limburg, Oost-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. Interpolis Agro biedt geen brede weersverzekering aan. Ondergelopen percelen zijn dus niet gedekt. In deze categorie zijn met name Agriver en Vereinigte Hagel actief.
Agriver vindt het te vroeg voor een raming, maar directeur Jan Schreuder van Vereinigte Hagel vermoedt dat het schadebedrag bij zijn maatschappij ook meer dan €1 miljoen zal zijn. Dan gaat het om schade in aardappelen, maar ook om blauwe en rode bes en groenten zoals asperge, bloemkool en ijsbergsla die last ondervonden hebben van de wateroverlast.

Of registreer je om te kunnen reageren.