Vollegrond

Achtergrond

Primeuroogst bezorgt aspergeteler Van Beek Zilveren Steekmes

Antonio van Beek in Terheijden is een jaar lang de trotse bezitter van het Zilveren Steekmes. Vorige week ontving de aspergeteler de wisselprijs van het Brabants Asperge Genootschap omdat hij de vroegste is met asperges uit de -onverwarmde- vollegrond.

De eerste oogst viel op al op 15 maart, dat is aanmerkelijk vroeger dan werd verwacht. Volgens voorzitter Chris Dekkers van het Asperge Genootschap dienden de eerste asperges zonder verwarming zich in de 25 jaar van haar bestaan nog nooit zo vroeg aan. In 2015 werden de eerste Brabantse asperges op 16 maart gestoken, dat was bij Van Gerven in Oirschot. De prijs werd uitgereikt door Gert de Kok, hij is de burgemeester van de gemeente Drimmelen, waarvan Terheijden onderdeel uitmaakt. Voorafgaand daaraan werd De Kok verzocht zelf wat asperges te steken, dit onder het toeziend oog van Van Beek.

Foto

  • Alle winnaars van het Zilveren Steekmes in de afgelopen jaren.

    Alle winnaars van het Zilveren Steekmes in de afgelopen jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.