Vollegrond

Achtergrond

Ruimte voor extra peen in interventieregeling

De interventieregeling ter compensatie van de Russische boycot van groente en fruit biedt ruimte voor extra peen.

Dat meldt staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam in de Staatscourant. In de regeling kunnen telers met financiële tegemoetkoming product uit de markt halen.

Maximale volume voor andere groente niet gehaald

De toegewezen maximumhoeveelheid was in de regeling evenredig verdeeld tussen wortelen en glasgroente. Maar omdat het maximale volume voor wortelen binnenkort wordt overschreden en voor de andere groente niet wordt bereikt, komt er meer ruimte voor peen.

Voedselbanken

Maximaal 50% van het vrije productievolume mogen worden aangemeld voor de regeling, mits de groente gratis wordt verstrekt. Deze wijziging komt voort uit de vraag van voedselbanken naar een constante levering van goed houdbare producten zoals wortelen, zeker in de wintermaanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.