Vollegrond

Achtergrond

Gebroeders Herbert promoten spruitkool (op geheel eigen wijze)

Of je spruitjes lust! Dat is de titel van een mooi verhaal in De Telegraaf van afgelopen zaterdag. De drie pagina's lange lofzang op de groente komt uit de pen van culinair journalist Felix Wilbrink, op bezoek bij Jan en Ronald Herbert in Zeewolde.

De broers Herbert maken in het artikel gehakt van de stelling dat spruiten voor een goede smaak eerst vorst nodig hebben. Later in het verhaal komt Michel van de Kroft aan het woord, hij zet spruiten nogmaals in het zonnetje. Van de Kroft is kok, maar niet zomaar eentje. Hij is chef-kok van restaurant Het Nonnetje in Harderwijk, in bezit van twee Michelinsterren.

Op maandag 21 november is Van de Kroft met zijn brigade op het bedrijf van Herbert aanwezig met een uitgebreide mobiele keuken. Op deze dag zijn ook 30 culinaire journalisten op het bedrijf. Ze schrijven voor horecavakbladen, gericht op restaurants, horeca-vakopleidingen en op de consument. De mannen en vrouwen van de pers gaan eerst in het veld kijken om te zien hoe spruitkool groeit, daarna gaat Van de Kroft aan de slag met de groente. In aanvulling op het artikel heeft De Telegraaf nog een luchtig filmpje gemaakt over de spruiten van Herbert. Het is terug te zien op internet, klik hier.

Foto

  • Gebroeders Herbert promoten spruitkool (op geheel eigen wijze)

Of registreer je om te kunnen reageren.