Vollegrond

Achtergrond 1077 bekeken

Recente middeltoelatingen Ctgb

Het Ctgb heeft onlangs een aantal gewasbeschermingsmiddelen toegelaten, of het gebruik ervan uitgebreid. Voor groenten en fruit zijn besluiten gevallen voor XenTari WG, Focus Plus en ERII.

XenTari WG

(Bacillus thuringiensis subsp. Aizawai, toelatingsnr 912437 N, Sumitomo Chemical Agro Europe)

Insectenbestrijdingsmiddel, gebruik wordt uitgebreid voor spruitgroenten (bedekte teelt), baby leaves, sjalotten, bosuien, knoflook, asperge en prei (onbedekte teelt).

Focus Plus

(cycloxydim., toelatingsnr 10866 N, BASF)

Onkruidbestrijdingsmiddel, toegelaten in de onbedekte teelten van onder andere  peulvruchten (uitgezonderd linzen), koolzaad, groenbemestergewassen m.u.v. grasachtige groenbemesters, druif, boon met peul, boon zonder peul, erwt met peul, erwt zonder peul, sluitkool, spruitkool, bloemkool, bladkoolachtigen, wortelen, bosui, prei, en als kleine toepassing in de onbedekte teelten van onder andere aardbei, sla (Lactuca spp.) en spinazie.

ERII

(maltodextrine, toelatingsnr 15175 N, Certis)

Insecten-en mijtenbestrijdingsmiddel, onder andere toegelaten in de teelt van vruchtgroenten bedekte en onbedekte teelt, bladgroenten, peulvruchten, kleinfruit, kruiden, veredelingsteelt van basiszaadproductie van akkerbouw- groente- en fruitgewassen (met uitzondering van groot fruit), en kruiden

Of registreer je om te kunnen reageren.