Vollegrond

Achtergrond laatste update:24 sep 2015

Voorlopig geen Nemaslugaaltjes meer tegen slakken

Tot eind 2015 zijn er geen Nemaslug-aaltjes meer te krijgen. Volgens BASF zijn er problemen met de productie van deze slakken bestrijdende aaltjes waardoor de kwaliteit niet gegarandeerd is.

Het bericht komt op een moment van het jaar dat de druk van slakken in spruiten aanzienlijk is. De bestrijding kan alleen nog met Sluxx, Derrex (Ecostyle) of Iroxx (Certis). Deze middelen zijn allemaal op basis van FE-III-fosfaat, de verschillen zitten in de vochtbestendigheid en in de prijs. De korrels van Sluxx en Iroxx blijven onder vochtige omstandigheden langer intact in vergelijking met Derrex.

Telers van spruiten wijzen op het naar hun gevoel aanzienlijke prijsverschil in vergelijking met de –in Nederland niet meer toegestane- slakkenbestrijders op basis van metaldehyde. Volgens toeleveranciers is de prijs voor het onder regenachtige omstandigheden minder stabiele Derrex vergelijkbaar met de metaldehyde bevattende slakkenmiddelen. Iroxx en Sluxx zijn tot zo'n 2 euro per kilo duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.