Vollegrond

Achtergrond 1165 bekeken laatste update:14 okt 2015

Rassendagen spruitkool

Spruikool op de rassendagen 2015.

Bejo

Thor is voor fijne B-spruiten in januari en februari, volgens Rob van den Bos ongevoelig  paarsverkleuring en met stevige stammen die 20 tot 30 spruiten meer dragen dan vergelijkbare rassen voor de genoemde periode . "Wat lichter van kleur, daarom kun je veel langer doorplukken met lichte vorst".

Hazera / Vilmorin

In spruitkool toonde Hein Molenkamp twee introducties: HAZ 16-646 en HAZ 16-628. Het ras 646 is voor oogsten vanaf eind november tot half december voor de industrie met spruiten van 25 tot 35 millimeter. Met 110 à 120 spruiten aan de stam ligt het productiepotentieel hoog. Het ras 628 is voor de versmarkt in de oogstperiode half november tot eind december. De spruiten vallen met 25 tot 40 millimeter in de middel grove sortering. De vaste, donkergroene spruit is sterk op geel blad en slijtage. Het ras heeft een klassieke smaak en vraagt een iets hogere basisbemesting aan stikstof: basis+25 kilo N. Voor beide rassen is het advies planten vanaf 20 april. Ook is van beide rassen volgend jaar proefzaad beschikbaar.

Syngenta

Het ras SGB1544 van Syngenta is voor vroege oogst vanaf eind augustus/begin september tot begin/half oktober. Planten tussen 20 en 25 april. Het ras zit in het segment Gustus, Devlin. De veldhoudbaarheid is goed, al vroeg geeft het ras kwalitatief goede B-spruiten.

Terug naar overzicht

Joost Stallen en Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.