Vollegrond

Achtergrond

Luna EXPERIENCE toegelaten

 

Het Ctgb heeft in de collegevergadering van maart besloten Luna EXPERIENCE toe te laten. Luna EXPERIENCE is een preventief en curatief fungicide op basis van fluopyram en tebuconazool (200 + 200 g/l). Fluopyram behoort tot de groep van Succinate DeHydrogenase Inhibitors (SDHI-fungiciden), tebuconazool behoort tot de groep van triazolen (DMI- fungiciden).

Fluopyram (preventief) en tebuconazool (curatief) werken systemisch waardoor een uitstekende verdeling wordt verkregen. Beide actieve stoffen staan ook bekend om hun uitstekende lengtewerking. Naast de prima fungicidewerking helpt Luna EXPERIENCE ook om het geoogste product langer vitaal te houden, aldus toelatingshouder Bayer

 

Het gebruik in de teelt van vezelgewassen en druif is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Er is voor deze toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren, voordat het middel gebruikt wordt. Gebruik van dit middel in dit toepassingsgebied, komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Foto

  • Luna EXPERIENCE toegelaten
  • Luna EXPERIENCE toegelaten

Of registreer je om te kunnen reageren.