Vollegrond

Achtergrond 1171 bekeken

Witlofras Vintor blijft op de markt

Het Franse zaadbedrijf Hoquet gaat verder met het witlofras Vintor. Dat meldt Chicosem-adviseur Bart Hesen. Chicosem is leverancier van witlofrassen van Hoquet in Nederland en enkele andere landen.

Vintor, ontwikkeld door nunhems en zo'n 20 jaar op de markt, stond op de nominatie te verdwijnen. Hoquet heeft besloten door te gaan met het ras, "omdat ze ziet dat Vintor nog steeds door een behoorlijk grote groep telers ervaren wordt als een betrouwbare invulling voor het late segment", licht Hesen toe. "Veel telers hebben ook de Hoquetrassen, we denken dat we met de commerciële instandhouding van Vintor voldoen aan een wens van hen. Daarnaast haalt het de druk af van nieuwe rassen die worden geïntroduceerd in het Vintorsegment. Telers kunnen andere rassen zo meer gedoseerd toetsen en inpassen op hun bedrijven". Het Vintorzaad in 2016 is nog door Nunhems vermeerderd, en is daarna afkomstig van vermeerdering door Hoquet.

Of registreer je om te kunnen reageren.