Doorgaan naar artikel

Duitse boerenkool van goede kwaliteit

Boerenkool is in Duitsland dit jaar van uitzonderlijke kwaliteit, ondanks de zware omstandigheden die de gewassen in Nedersaksen hebben meegemaakt. De oogst is inmiddels in volle gang.

Eerst regende het tijdens het groeiseizoen te veel, daarna was het te droog en ook de perioden met hoge temperaturen waren in de Duitse deelstaat Nedersaksen niet ideaal voor boerenkool. Desondanks is de boerenkool volgens de Landwirtschaftskammer in Nedersaksen van goede kwaliteit, omdat de mooie herfst de effecten van de eerdere omstandigheden teniet heeft gedaan. In Nedersaksen wordt inmiddels volop boerenkool geoogst, meldt fruchthandel.de.



In de regio Südolburg wordt al sinds eind augustus boerenkool machinaal geoogst en fijngesneden voor de diepvriesindustrie. In die regio staat 300 van de bijna 500 hectare die Nedersaksen aan boerenkool rijk is. In de regio’s Hannover, Braunschweig en Lünenburg gaat de oogst nog uitsluitend handmatig voor afzet op vraag vanuit de versmarkt.



Traditioneel werd in Duitsland boerenkool niet voor de eerste vorst geoogst, omdat pas bij vorst de koolhydraten in de plant werden omgezet in suikers waardoor de kool zoeter ging smaken. Bij de huidige rassen volstaan daarvoor echter al afnemende temperaturen in het najaar, zonder dat er sprake is van vorst.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin