Vollegrond

Achtergrond

Spruitkool controleren op bladluis

De afgelopen week is de temperatuur sterk gestegen. Vorige week werd in onbehandelde planten perzikluis op de onderste bladeren gevonden (planting 8 mei). Ook is melige koolluis in de kop van de plant gevonden. De druk van bladluizen neemt snel toe.

Controleer daarom de vroege plantingen (april/ begin mei) wekelijks op de werking van Gaucho of Cruiser. Bekijk niet alleen de kop van de plant, maar zoek ook aan de onderkant van de onderste bladeren. In deze tijd van het jaar bevindt perzikluis zich vaak op de onderste bladeren. Bij een eerste aantasting van bladluizen starten met Movento.

Spelregels voor toepassing
Movento bij voorkeur toepassen in een vroeg stadium van de ontwikkeling van een plaag. Het middel alleen toepassen op een actief groeiend gewas. Een verouderend of in stress verkerend gewas is niet goed in staat om spirotetramat (de actieve stof) door de plant te verplaatsen, met onvoldoende opname door de insecten en onvoldoende afdoding tot gevolg. Voor voldoende opname moet er voldoende blad aanwezig zijn. Movento niet combineren met andere insecticiden, fungiciden, (blad)meststoffen en/of uitvloeiers.

Bron: Bayer CropScience

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.