Vollegrond

Achtergrond 3 reacties

Beste prijzen witlof en prei

Op veiling REO in België ging prei dinsdagmorgen langs de klok voor €1,30 per kilo.

Dat geldt dan voor de slinkende aanvoer Flandria-kwaliteit. Voor de iets mindere kwaliteitsklasse 1 lag de prijs rond de euro, laat de veiling weten. De aanvoer is gekrompen nu telers uitgewerkt zijn op de overdekte percelen. Daar viel nog aardig te oogsten na de vorst. De percelen die niet bedekt waren, kosten veel handwerk om goed af te leveren. Dat is te zien in de verdeling van kwaliteitsklassen binnen de beperkte aanvoer.

REO veiling voelt het effect van de acties in Nederland met prei. De veiling levert aan Bakker Barendrecht voor het marktkraampje in de winkels. Daar kost de gekorte prei 29 cent per stuk. Ook buiten Nederland en België is nauwelijks goedkopere prei te vinden. De Franse markt kent eveneens prijsstijgingen voor deze wintergroente.

Witlof profiteert in toenemende mate van de krapte op de wintergroentemarkt. De constant bedekte teelt spint garen bij de vorstschade in Europese buitengewassen. Op de daghandel lag de prijs gisteren eveneens rond de €1,30 per kilo, of daar nog iets boven. Ook witlof ligt deze week weer in het marktkraampje van Albert Heijn. Andere winkelketens zijn zich deze week weer aan het indekken voor acties volgende week. Ook hier is voorlopig dus geen einde aan de winterbonus.

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tuinder Vollegrondsgroente

  Wij hebben nog weinig kunnen merken van de krapte op de wintergroentemarkt. Wij hebben nog een koelhuis vol met sluitkool, Deen en rood. Hier is totaal geen handel in
  Maar als je dit leest krijg je bijna weer hoop!!!

 • no-profile-image

  groentenboer

  Ik moet u teleurstellen maar gisteren12/03 en vandaag13/03 ging de prei €0,80/kg. De handel loopt hier in ons belgenlandje ook spaak!

 • no-profile-image

  Gerald Green Support

  Witlof profiteert misschien wel van de krapte op de wintergroentemarkt. Maar Witlof is helemaal geen wintergroente !!!!! Witlof en Roodlof zijn het hele jaar door verkrijgbaar en op zeer veel verschillende manieren te bereiden: Oven, Wok, Salade etc etc etc.

Of registreer je om te kunnen reageren.