Vollegrond

Achtergrond

Stellingaardbei

Zorg voor een goede druppel-EC

Zorg dat wanneer de planten van de najaarsteelt goed ingeworteld zijn, het voedingsniveau van het substraat zo snel mogelijk op orde komt. De druppel EC plus de drain EC moeten opgeteld rond 3,2 mS liggen. Houd een maximale druppel EC van 1,8 mS aan. Wanneer dit niet tijdig gebeurt, zijn de planten met deze groeisnelheid niet meer in staat voldoende voeding op te nemen, waardoor het gewas licht van kleur komt te staan. Dit geeft extra gevoeligheid voor meeldauw.
Begin met de eerste meeldauwbespuitingen wanneer er 3 nieuwe bladeren zijn gevormd. Met deze ontwikkelingssnelheid is iedere 5 dagen een preventieve bespuiting noodzakelijk. Eventueel kan spuitzwavel toegevoegd worden. Beperk de dosering tot 50 gram per 100 liter water om residu te voorkomen.

Door Mark Valentijn, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.