Vollegrond

Achtergrond 325 bekeken 1 reactie

Aardbei Stellingen

Zorg voor voldoende vocht

Voor de komende dagen worden tropische temperaturen voorspeld. Op deze dagen is er sprake van zeer hoge verdamping. Let daarom extra kritisch op de vochthuishouding in het substraat. Het is van belang dat de planten continu makkelijk kunnen verdampen, en zo  optimaal kunnen koelen. Zorg ook dat er op het heetst van de dag er genoeg drain gemaakt wordt. Wanneer dit niet het geval is, is het beter om frequenter te gaan druppelen. Wanneer de capaciteit van de unit dit niet toelaat is het beter de druppelbeurtgroottes te verkleinen, zodat de tijd tussen de beurten verminderd kan worden.

EC in de gaten houden
Daarnaast kan de druppel-ec op het heetst van de dag tussen 11.00 en 15.00 uur met 0,2 mS verlaagd worden. Hoe lager de druppel-ec hoe makkelijker dat de plant het water op kan nemen en verdampen. Niet lager druppelen als 1 mS, omdat anders de verhoudingen van de elementen scheef kunnen gaan.

Zorg voor voldoende drain
Let er ook op of dat er de tweede druppelbeurt van de dag al drain gemaakt wordt. Wanneer dit niet het geval is, is  er de vorige dag niet lang genoeg doorgedruppeld. Bij hoge verdamping en volle vruchtbelasting kan ook laat in de avond (+/-23.00) uur nog een handstart gegeven worden.

Door Mark Valentijn, DLV Plant

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wittekoek Agrarische Bedrijfs Adviezen WBA

    Het is bij de beoordeling,en de juiste adviezen, belangrijk om te weten welke meststoffen er in de praktijk zoal gebruikt worden,bij de zg laag geconcentreerde meststoffen is de EC per gr/l beduidend
    hoger,als die van de hoogwaardige.

Of registreer je om te kunnen reageren.