Vollegrond

Achtergrond laatste update:25 mei 2010

Prei trips

De eerste onbedekte plantingen zijn in deze periode vaak gevoelig voor trips, die in deze periode uit de grond komt.

Belangrijk is daar kort op te zitten, dat kan met Decis. De bespuiting kan eventueel in combinatie met herbiciden, maar ben er dan van bewust dat –door de olie in Decis- de werking van de herbiciden te sterk kan worden.

Groenbemester na winterprei
Als daar ruimte voor is, is het slim om na de laatste winterprei een groenbemester te zaaien. Bladrammenas en Japanse haver zijn goede keuzes. Laat dat afhangen van de vruchtwisseling en het aaltjesbestand in de grond. Bladrammenas kan ongunstig uitpakken in combinatie met kool en aardbeien.

Door Johan van de Logt, HortiNova


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.