Vollegrond

Achtergrond

11/03 Aardbei planten op stellingen

Nu veel stellingtelers met planten wachten tot de vorst geweken is, is er mooi de tijd voor een goede voorbereiding.

Zoals het er nu naar uitziet, zal aan de vorstperiode volgende week een einde komen, maar houd bij de voorbereidingen wel rekening met het scenario dat de vorst nog terug kan komen door bijvoorbeeld vliesdoek gebruiksklaar te leggen. Houdt er ook rekening mee dat de planten onder de huidige omstandigheden meer tijd nodig hebben om te ontdooien. Daarnaast is het belangrijk om direct na het planten Paraat mee te geven. Geeft bij een gevoeliger ras als Sonata de helft van de dosering vóór het planten in het substraat en de andere helft direct na het planten.
Klaas Walraven, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.