Vollegrond

Achtergrond

10/03 Aandachtspunten planten prei

Door aanhoudende vorstmelding is het beter plantgoed even in de koelcel te bewaren. Bewaar het niet te koud en verhoog de temperatuur een dag voor het uitplanten alvast een beetje.

Als geplant wordt tussen de vorst door, dan is het het beste om al vroeg in de middag met planten te stoppen en de bedekking aan te brengen, zodat de grond nog wat opwarmt en de planten de koude nacht beter doorstaan. De nog erg koude grond al enkele dagen voorafgaand aan het planten al afdekken, kan bij zonnig weer wat extra opwarming geven.

Naast vorst vraagt ook de bodemstructuur aandacht. Plant pas als de grond er klaar voor is. Het zijn slechts de groeidagen die de oogstdatum bepalen. Rijdt verder alleen drijfmest uit als de grond de zware injecteurs kan verdragen. Als dat niet gaat, is het beter om met kunstmest te starten. 

Piet van der Haas, Mertens Agro


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.