Vollegrond

Achtergrond 298 bekeken

Trekker botst tegen busje: doden en gewonden

Bij een ongeval tussen een minibusje en een tractor met aanhanger zijn deze morgen ter hoogte van Biddinghuizen in Flevoland twee doden en negen zwaargewonden gevallen. Een slachtoffer overleed ter plaatse, de andere persoon bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het ongeval vond rond zes uur plaats op de Bremerbergweg (N708), een rechte doorgaande route. Het busje met tien inzittenden botste frontaal op de tractor met aanhangwagen, die werd bestuurd door een 16-jarige. Het was op dat moment nog donker en nat
De bestuurder van de tractor kwam bij het ongeluk onder zijn voertuig terecht en raakte daarbij zwaargewond. De dodelijke slachtoffers zaten beiden in het busje.
Het busje heeft een Pools kenteken en de politie vermoedt dat de inzittenden ook uit Polen afkomstig zijn.
Over de oorzaak van het frontale ongeluk was rond het middaguur nog niets bekend. De politie was toen nog bezig met sporenonderzoek. Tien ambulances en een groot aantal brandweerauto’s uit de gehele regio waren snel ter plaatse.

Het ongeluk bij Biddinghuizen gebeurde in de buurt van attractiepark Walibi, in het pikkedonker. Het waaide hard, maar het uitzicht van de bestuurders werd niet belemmerd door regen of mist, aldus omwonenden. "Wel is de weg vaak glad in het najaar", verklaarden zij. In het dagblad Trouw mochten de geïnterviewden ook vertellen wie volgens hen voor die gladheid verantwoordelijk zijn: "doordat veel boeren dan op grote schaal groente van het land halen en een deel van de oogst op de weg belandt".


Bron: Groenten en Fruit - auteur: Joost Stallen

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.