Vollegrond

Achtergrond 169 bekeken

27/11 Wachtbedden en groenbemesters

Rooi voldoende diep om zoveel mogelijk wortels mee op te rooien. Wachtbedden hebben veel vertakte wortels in de bovenste 20 centimeter. Juist die wortels bevorderen een snelle weggroei en dat komt de productie in het komende seizoen ten goede.

Compost
Percelen met Tagetes en gele mosterd kunnen nu geklepeld of ondergewerkt worden. Het mee inwerken van goede kwaliteit groencompost versnelt de vertering en bevordert de structuur van de grond. Doe dit alleen onder droge omstandigheden, zodat het eindresultaat ook werkelijk goed zal zijn.

Vruchtwisseling
Het is nu de tijd om de percelen voor volgend jaar in te plannen. Neem waar nodig nieuwe bodem- en aaltjesmonsters en informeer bij nieuwe percelen goed naar de voorvrucht. Een goede voorbereiding nu kan problemen in het nieuwe seizoen voorkomen. Denk aan uitval van planten en lagere producties dan verwacht.

Stephan Timmermans, HortiNova

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.