Doorgaan naar artikel

Agrifirm: uitrol webshop met afhaalpunt bij teler

Agrifirm rolt een nieuw verdienmodel uit voor boeren en tuinders uitrollen met lokale groente en afhaalpunten op bedrijven.

Inwoners van de regio Breda kunnen vanaf zaterdag 19 februari dagverse boodschappen als zuivel, vlees, groente en fruit direct bij lokale boeren bestellen. Agrarische coöperatie Agrifirm begint rond Breda met een proef waarbij de consument boodschappen via een app bij plaatselijke boeren kan bestellen. Vervolgens haalt de klant deze producten in een keer op bij een afhaalpunt op een boerenerf in de buurt.

Nieuw verdienmodel Boer&NLekker

Volgens Agrifirm, waarbij zo’n 10.000 telers en veehouders zijn aangesloten, is het concept Boer&NLekker een nieuw verdienmodel voor boeren. Agrifirm speelt daarbij in op de ‘groeiende behoefte’ onder consumenten om te weten waar het eten vandaan komt. Daarnaast speelt het concept in op de hang naar lokale ambachtelijke producten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de bestaande app Local Heroes. Bij het afhalen van de boodschappen, kunnen consumenten ook een inkijkje in het boerenbedrijf krijgen.

Na de uitrol in de regio Breda volgen Den Bosch en Amersfoort. Als het concept aanslaat, wordt het verder uitgerold over Nederland.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anp

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin