Doorgaan naar artikel

Zachtfruitteler Simons houdt het coronavrij

Zachtfruitteler René Simons in het Brabantse Haren is in 2020 het seizoen zonder coronabesmettingen doorgekomen. Maar dat ging niet vanzelf.

Arbeidsmigranten durven misschien niet

In aanloop naar het nieuwe seizoen krijgt Simons alweer veel vragen. “Daarvoor maken we uitgebreid gebruik van de informatie in meerdere talen op de website van de Werkgeverslijn.” Goed in contact blijven met personeel en al hun vragen beantwoorden, ook als ze thuis in hun eigen land zijn, is heel belangrijk, stelt Simons. Anders durven ze misschien niet te komen.

Maar als ze het gevoel krijgen dat ze veilig kunnen komen omdat je je voorzorgmaatregelen hebt genomen, dan hoef je niet op zoek naar nieuwe mensen. Hou je vaste kern van medewerkers goed bij je, dan heb je ook niet telkens weer verschillende mensen op je bedrijf, met alle risico’s van dien.

Tips voor inreizende internationale werknemers

Bereid samen met je werknemers de reis van het thuisland naar Nederland voor. Check de actuele situatie rondom de Europese grenzen, welke noodzakelijke bewijsstukken voor internationaal reizen nodig zijn en of de werknemer een negatieve testuitslag bij zich moet dragen tijdens het reizen.

Na aankomst geldt het dringende advies om in quarantaine te gaan. Op dag 5 kan de werknemer bij de GGD getest worden. Is de uitslag negatief dan stopt de quarantaine. Wellicht wordt er vanaf mei in Nederland een verplichte quarantaine ingevoerd.

Uiteraard moet behalve de werkplek ook de huisvesting voor de internationale werknemers ook voldoen aan de regels zoals vastgelegd in het coronaprotocol voor de agrarische sectoren.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin