Home

Nieuws laatste update:6 aug 2020

Halfjaarcijfers REO tonen fluctuatie groente-afzet

Voor groente en fruit bestaan grote verschillen in middenprijs en plek in de top 10 in de halfjaarcijfers van REO Veiling.

Grote verschillen zijn er in de middenprijs. Zo komt tot en met juni voor prei € 0,47 tot stand tegen € 0,71 vorig jaar. Toch blijft prei met € 16,3 miljoen het grootste product in Roeselare (€ 25,3 miljoen in 2019). Ook bij witlof is de middenprijs onvergelijkbaar met 2019. Met € 1,12 per kilo is dat iets minder dan het dubbele van vorig jaar (€ 0,59). Witlof is daarmee in de top10 bij REO van de zesde naar de derde plaats gestegen. De aanvoer daalde 15% bij de veiling in Roeselare.

Uitbreiding productie

Trostomaat maakt ook een grote stijging door in die top10 van REO. Het product staat door productie-uitbreiding nu op de tweede plaats met een omzet van € 10,6 miljoen in het eerste halfjaar. De middenprijs steeg € 0,06 tot € 0,71, maar de aanvoer verdubbelde bijna naar 15.000 ton. Door hogere prijzen voor aardbeien (€ 1,97 per pond) en een lagere aanvoer van circa 15% bleef aardbeien het vierde product in de top-10, blijkt uit de overzichten van REO.

Omzetstijging 5%

Voor de grootste tien afzetproducten bij REO was de omzet gezamenlijk ruim € 82 miljoen. Vorig jaar was dat € 77,5 miljoen. Daarmee steeg de omzet in het eerste halfjaar voor deze producten met een kleine 5%.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.