Home

Nieuws

GroentenFruit Huis: Meer dan meerprijs PlanetProof

De beloning voor duurzaamheidsinspanningen is meer dan prijs alleen, stelt GroentenFruit Huis.

GroentenFruit Huis reageert op de Greenpeace-oproep voor een meerprijs, eerder deze week. Supermarkten zetten verduurzaming op het spel door geen meerprijs te betalen.

GroentenFruit Huis stelt dat het plaatje breder is. Het stelt dat inspanningen op het gebied van verduurzaming in de groente- en fruitketens beloond zouden moeten worden. De beloning draait om meer dan prijs alleen, stelt directeur GroentenFruit Huis Richard Schouten. “De positie van duurzamer geteeld product is niet altijd alleen in een zichtbare meerprijs uit te drukken. Dit kan zich ook uiten in leveringszekerheid, voorkeurspositie in het schap, klantentrouw en een beter imago van het Nederlands product.”

Gesprekken

Verschillende telersorganisaties hebben bij GroentenFruit Huis gesprekken gevoerd over een meerprijs voor extra verrichtingen in PlanetProof. Die gesprekken leidden tot niets, stelt een van de organisaties in die gesprekken. GroentenFruit Huis gaat niet op die gesprekken in, maar laat wel weten dat het als Brancheorganisatie zelf niet betrokken is bij gesprekken over prijsvorming, contracten en/of leveringsvoorwaarden van leden/niet-leden en tussen de verschillende partijen in de afzetketen. Deze (commerciële) gesprekken dienen te worden gevoerd tussen individuele leveranciers en afnemers, meldt GroentenFruit Huis.

Of registreer je om te kunnen reageren.