Home

Nieuws

PUURgroenten en vrienden koken de kas leeg

Directe verkoop van groente en fruit bij boer en tuinder is hot. Dat kan ook voor een horecateler als Han Lammers wat van de schade door corona goedmaken.

Han Lammers in Middenmeer van PUURgroenten is een van die telers die vrijwel geheel afhankelijk is vaan de horeca. De bijzondere bladgroente, mini-groente, kruiden en eetbare bloemen zijn niet geschikt voor het supermarktkanaal. Maar wél voor directe verkoop in de vorm van een drive-thru-restaurant, met een bijzonder culinaire picknickdoos.

‘Doe je moeder een plezier’

“Vrienden van PUURgroenten. Juist nu hebben we jullie nodig, om onze kas leeg te koken. Zaterdag 9 en zondag 10 mei, ook nog Moederdag, dus doe je moeder een plezier, je vrouw, je vriendin, of je vriend, het maakt ons niet uit”, roept Lammers in zijn enthousiasmerende aankondiging op Facebook.

Han Lammers in zijn kas vol bijzondere nichegroenten. - Foto: Persbureau Dijkstra
Han Lammers in zijn kas vol bijzondere nichegroenten. - Foto: Persbureau Dijkstra

Marco Roodzant van de Appelhoeve, Wout Schreuder van restaurant De Stroming en Jeroen Klepper van strandpaviljoen Noorderlicht komen Han en Saskia Lammers helpen de kas leeg te koken. Ook heeft PUURGroenten bondgenoten gevonden voor paling en boerenfrites.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.