Home

Nieuws

Wetenschappers: meer groente en fruit tegen corona

Een groep wetenschappers roept de Britse overheid op te zorgen dat Britten voldoende groente en fruit eten tegen het coronavirus.

Het Britse ministerie van volksgezondheid zou een campagne moeten starten om consumenten te leren dat weerstand verhogen belangrijk is. Groente en fruit moeten daarin een belangrijke rol spelen. Ook helpen groente en fruit voor een mogelijk sneller herstel. De drie wetenschappers van University of London, University of Sussex Business School and Cardiff University adviseerden eerder al dat de Britse overheid de aanvoer van groente en fruit moet reguleren. Zij voorzagen een mogelijk lagere aanvoer uit Zuid-Europa, waar het coronavirus de meeste effecten heeft, meldt Fresh Produce Journal.

Advies te eenzijdig

De onderzoekers denken dat de adviezen in de coronacrisis nu te eenzijdig liggen op hygiënemaatregelen als afstand houden, terwijl gezond eten ook een wapen kan zijn voor mensen tegen het virus. Om die reden pleiten ze voor een gezondheidscampagne onder consumenten.

Met name de kwetsbare groepen hebben behoefte aan groente en fruit. De Britse overheid tuigt voor 400.000 kwetsbare mensen voedseldistributie op. Bij de eerste zendingen is het aandeel verse groente en fruit beperkt met blikjes groente, maar wel een zakje peren (mogelijk Nederlands), zo meldt de Sunday Times.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.