Home

Nieuws

Minister Schouten verlengt erkenning GMO-subsidies

Producentenorganisaties die Europese GMO-subsidies krijgen, houden hun Europese erkenning ook na dit jaar.

Producentenorganisaties in groente en fruit die Europese GMO-subsidie krijgen, hebben een GMO-erkenning. Die zou door nieuw EU-landbouwbeleid aflopen na dit jaar, maar door het intreden van een overgangsperiode voor dat landbouwbeleid loopt deze manier van erkenning en verstrekking door. Dat stelsel blijft dus voorlopig overeind.

LNV-minister Carola Schouten heeft de regeling voor de uitvoering GMO groenten en fruit 2018 nu aangepast vanwege de overgang naar nieuw Europees landbouwbeleid. “Inmiddels is duidelijk geworden dat vanaf 1 januari 2021 een transitieperiode aanvangt waarin de regels van de huidige programmaperiode worden voortgezet, ook ten aanzien van erkenningen en algemeenverbindendverklaring”, zo schrijft ze.

Vasthouden aan stelsel

Schouten vindt het belangrijk dat de samenwerkingsvormen in producentenorganisaties gecontinueerd worden. De erkenning geldt nu voor onbepaalde tijd, schrijft de minister. Dat geldt ook voor brancheorganisaties of unies van producentenorganisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.