Home

Nieuws

Duitse standsorganisaties: houd je aan coronarichtlijn

Drie Duitse standsorganisaties roepen tuinders op de coronarichtlijnen strikt na te leven.

In Duitsland zijn enkele gevallen bekend geworden waarin tuinders zich niet aan de hygiëne- en afstandsregels houden bij de inzet van seizoenarbeiders. Naar aanleiding daarvan roepen de organisaties Deutsche Bauernverband (DBV), Zentralverband Gartenbau (ZVG) en het Raiffeisenverband (DRV) in een gezamenlijk persbericht op tot het strikt naleven van de richtlijnen inzake corona.

Gezondheid in gevaar

“In deze moeilijke tijden dragen agrariërs een bijzondere verantwoordelijkheid voor hun medewerkers. Wie zich niet aan de richtlijnen houdt, brengt de gezondheid van zijn medewerkers, zijn eigen familie en ook zijn bedrijfsvoering in gevaar. Daarvan moet iedereen zich goed bewust zijn”, zegt DBV-president Joachim Rukwied namens de drie organisaties.

Waken voor in stand blijven regelgeving

Ze vrezen ook voor het voortbestaan van de huidige regeling in Duitsland omtrent de inzet van seizoenswerkers. “Deze regelgeving zal stand houden, zolang de bedrijven zich aan de regels houden. Een enkeling die zich niet aan de regels houdt, kan het voor de grote meerderheid die dat wel doet dus flink verpesten”, drukken de organisaties de werkgevers op het hart.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.