Home

Nieuws

Platforms tegen corona werken

Tuinders maken veel gebruik van online arbeidsplatforms. Ook hebben zich al 1.000 werkers aangemeld.

Tot nu toe hebben 70 bedrijven 1.700 vacatures gemeld op het vrijdag gelanceerde helponsoogsten.nl. Een tweede website genaamd werkenindelandentuinbouw.nl werd disndag 24 maart opengezet. Kassgroeit, dat dit ‘digitale prikbord’ faciliteert, zag er direct al beweging op ontstaan. Behalve de werkgevers en uitzendbureaus werken ook de vakbonden mee aan dit platform.

Gecertificeerde uitzendbureaus

Werkgevers die vanwege de coronacrisis een tekort aan werknemers hebben en werkgevers die werknemers beschikbaar hebben, kunnen zich hier melden. Dat geldt ook voor gecertificeerde uitzendbureaus, werknemers en zzp’ers. Deelnemers kunnen elkaar via het platform benaderen om zo onderling hun samenwerking af te stemmen.

Ook administratieve afhandeling

Wil een boer of tuinder hulp bij het zoeken naar personeel, dan biedt de website helponsoogsten.nl uitkomst. Via de backoffice van deze site kan ook de administratieve afhandeling worden verzorgd. De eerste matches werden dit weekeinde al gemaakt. Zo werken mensen die normaal gesproken in de sierteelt werken nu als aspergestekers en helpen studenten in de avonduren mee op het land. Onder de 1.000 mensen die zich sinds vrijdag hebben aangemeld, zitten ook veel mensen die normaal gesproken in de horeca werken of de schoonmaak, aldus een woordvoerder van LTO Noord.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.