Home

Nieuws

Bakker Barendrecht mag uitbreiden

De gemeente Ridderkerk heeft terecht een vergunning verleend voor extra bebouwing op het perceel van groente- en fruitdistributeur Bakker Barendrecht in Ridderkerk. Dat heeft de Raad van State op woensdag 25 maart beslist in een hoger beroep van enkele plaatselijke stichtingen.

Met de vergunning mag Bakker Barendrecht, grootleverancier van Albert Heijn, zijn nieuwe distributiecentrum iets groter maken. Een strook grond die is bestemd voor ontsluiting van het bedrijf op eigen terrein, wordt daardoor 6 meter smaller.

Vrachtverkeer door woonwijken

Volgens de stichtingen Nieuw-Reijerwaard Comité en Oude Kern Rijsoord heeft dit ook gevolgen voor de verkeersstroom van vrachtwagens in de omgeving. De stichtingen ijveren al lang voor een goede ontsluiting van het nieuwe bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard waar Bakker Barendrecht zich vestigt. Ze wezen de Raad van State onder meer op de eis dat de invulling van het bedrijventerrein gelijk opgaat met de aanleg van een goede ontsluiting die woongebieden in de buurt ontlast.

Bezwaren vergezocht

De Raad van State oordeelt dat aan de eis voor ontlasting van woonwijken wordt voldaan. Overigens vindt de Raad de bezwaren van de stichtingen vergezocht. De stichtingen hebben niet aangetoond dat de relatief geringe extra bebouwing bij Bakker Barendrecht zorgt voor veel meer vrachtverkeer in de woonomgeving. Volgens de Raad mag de distributeur ook alleen van aangewezen wegen gebruik maken om zijn vrachtwagens naar de nabijgelegen A15 te leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.