Home

Nieuws

Een toelating en drie uitbreidingen van etiketten

Het Ctgb heeft in zijn collegevergadering van 26 februari het middel Harpijn toegelaten en het etiket van drie middelen uitgebreid.

Het insecticide Harpijn (pyriproxyfen) kreeg een toelating in de teelt van appel en peer. Het etiket van de ilicitor Inssimo kreeg een uitbreiding in de onbedekte teelten van groente- en fruitgewassen en kruiden. Een ilicitor is een aanvalsstof die geproduceerd wordt door bacteriën of schimmels. Die stof dringt plantenweefsel binnen en verhoogt zo de weerstand van planten tegen mogelijke belagers.

Overige uitbreidingen

Het etiket van het herbicide Devrinol (napropamide) werd eveneens uitgebreid. In dit geval met de teelt van braam- en framboosachtigen en verder met de teelten van baby leaves en aromatische kruidgewassen.

Het etiket van het fungicide Topaz 100 EC is uitgebreid voor de onbedekte teelt van pompoenachtigen en augurk. Verder in abrikoos, perzik en nectarine.

Of registreer je om te kunnen reageren.