Home

Nieuws

Zaadsectorvoorman Jan Willem Breukink overleden

Dit weekeinde is Jan Willem Breukink overleden. De 67-jarige oud-directeur van Incotec en lid van topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen was al geruimte tijd ziek.

Breukink was al sinds 2011 vertegenwoordiger van het mkb in het bestuur van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Hij maakte vooral naam als directeur van Incotec. Incotec ontwikkelde zich onder zijn leiding van 1989 tot 2014 tot een sterk innovatief bedrijf gespecialiseerd in zaadtechnologie.

Zaadsector op de kaart

Bestuurlijk zette Breukink zich onder meer in in Seed Valley, Plantum, de European Seed Association en de International Seed Federation. Met zijn optreden bij De Wereld Draait Door in 2012 zette hij Incotec, Seed Valley en de zaadsector op de kaart.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

In 2014 trad Breukink als directeur terug, maar bleef wel als adviseur verbonden aan Incotec in de aanloop naar en de eerste maanden na de overname van het bedrijf door het Engelse chemieconcern Croda. In mei 2016 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdienste voor de zaadsector, het bedrijf Incotec en de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de regio Enkhuizen.

Of registreer je om te kunnen reageren.